Haberler
İngiltere altın vizeyi askıya alıyor
Vizesiz Avrupa için kritik adım!
Nerelerdeyiz
Ankara
istanbul
Bursa
izmir
0850 495 04 60   |   Ücretsiz Çağrı Merkezi
Dolar Alış: 6.0421     Dolar Satış: 6.0663
      |      
Euro Alış: 6.7501     Euro Satış: 6.7772
Diğer Ülkeler


Finlandiya Vizesi Finlandiya Vizesi için Gerekli Bağlantılar
Finlandiya Vizesi
Finlandiya Vizesi

Finlandiya vizesi, Finlandiya vize başvurusu, Finlandiya vize randevu işlemleri hakkında bilgi, gerekli evraklar ve vize başvuru formuna bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Detaylı bilgi ve belgeler için Online Randevu Formunu doldurabilir ya da hemen vize başvuru hattımızı 0850 495 04 60 arayabilirsiniz..

Önemli Not: Mesai saatleri dışında Online Randevu Formu aracılığı ile vize başvurunuz için Randevu alabilirsiniz.

Finlandiya Vizesi

 

Finlandiya, Schengen vizesi ile ziyaret edilebilecek ülkemizle de vize uygulaması anlaşması olan ülkelerden birisidir. Schengen vizesi kapsamında alınacak vize ile ülkeye 180 gün içerisinde maksimum 90 gün olmak üzere giriş çıkış yapmak mümkündür. 2014 yılında parmak izi veri uygulamasına geçildikten sonra kişilerin Schengen vize yenileme işlemleri elektronik olarak yapılabilmektedir.

 

            Bu tarihten sonra Schengen almamış, yani sistemde kayıtlı parmak izi verisi olmayan kişiler de hem vizelerini almak için hem de sisteme parmak izlerini kaydettirebilmek için şahsi olarak başvuru yapmalıdır. Tercih edilecek vize tipi aynı zamanda ülkeye giriş amacını da belirler ve pasaport kontrol noktalarında yapılan kontroller açısından doğru vizeyi almak önemlidir. Vize türleri turistik vize, aile vizesi ve ticari vize olarak üçe ayrılmaktadır. Bu üç vize aynı zamanda kısa sürelidir ve en sık tercih edilen vizelerdir. Ülkede uzun süre kalmak, okula başlamak, çalışmak ya da oturum izni almak için uzun süreli vizeye başvurulmalı ve istenecek ekstra evraklar önceden hazırlanmalıdır.

 

Finlandiya Vizesi İşlemleri

            Finlandiya’ya gidebilmek için yapılan vize başvurularında öncelikle konsolosluktan randevu alınması gerekir. Randevuyu bireysel olarak alabileceğiniz gibi Finlandiya vizesi danışmanlık hizmetleri veren aracı kurumlar ile de alabilirsiniz. Kurumlar sizin adınıza randevu alma, başvuru yapma ve evrakları teslim etme gibi yetkilere sahiptir. Konsolosluğun bulunduğu ilde ikamet etmeyen kişiler için aracı firmalar büyük bir avantaj sağlamaktadır. Finlandiya’ya gidebilmek için alınacak vizenin başvuru formu online olarak doldurulmakta, diğer gerekli evraklar ise elden konsolosluğa teslim olmaktadır.

 

            Gerekli evraklar talep edilen vize tipine göre özelleşmekle birlikte genel evraklar güncel pasaport, 2 adet biyometrik (Schengen ölçülerine uygun) kullanılmamış fotoğraf, arkalı önlü kimlik fotokopisi, nüfus kayıt örneği, meslek ve çalışma durumunu gösterir belge, uçuş ve konaklama rezervasyon bilgileri, banka hesap bilgileri ve gideceğiniz ülkedeki süreci kapsayan sağlık sigortası ödemeleridir. Bunların haricinde özel bir ziyaret ya da iş için gittiğiniz durumlarda davetiye mektupları ve resmi makamlarca size verilen yetki yazısı gibi belgeler de konsolosluk tarafından Finlandiya vizesi başvurularında istenebilmektedir.

 

 Finlandiya Vize Başvurusu

 

            Finlandiya Konsolosluğu vize için şahıslara ya da aracı kurumlara şahıslar adına randevu verebilmektedir. Bunun için konsolosluk içinde ilgili birimlere başvuru yapmak yeterlidir. Ankara’da bulunan konsolosluk hem Tüm Türkiye’ye hem de Suriye ve Irak bölgesine hizmet vermektedir. Randevu tarih ve saatinde konsoloslukta gerekli evraklar ile birlikte bulunarak vize başvurusunu tamamlamak gerekir. Vizenin alınıp alınmayacağı ancak Finlandiya konsolosluğu ile yapılacak görüşmeden sonra bilinebilir. Konsolosluk vize işlemlerinde gecikme olmaması ve başvuracak kişilerin evraklar açısından bir mağduriyet yaşamamaları için bazı kuralları ziyaretçilere bildirmektedir. Konsolosluk tarafından konulan bu kurallardan bilinmesi gerekenler ise yazının devamında yer almaktadır.

 

 Finlandiya Vize Başvurusunda Bilinmesi Gerekenler

 

            Finlandiya konsolosluğundan talep edilen tüm evraklar (fotokopi olarak belirtilmemiş ise) asıl ve orijinal olmalıdır. Olmayan ürünle ise mutlaka aslı gibidir mührü taşımalıdır. Vize başvurusunun kabulü ya da reddi durumunda kişilerin pasaportları haricinde hiçbir evrak geri verilmemektedir. Bu sebeple önemli belgeler konsolosluğa verilmeden çoğaltılmalı ya da aslı gibidir yapılarak yedeklenmelidir. Tüm ülke vize başvurularında olduğu gibi pasaportunuzda en az iki boş sayfa bulunması ve pasaport geçerliliğinin Finlandiya seyahatinin en az 3 ay sonrasında bitiyor olması gerekmektedir. Vize işlemi tamamlandıktan sonra elinize geçen pasaportta vizenin geçerlilik tarihleri, isim-soyisim- fotoğraf gibi kişisel bilgilerin doğruluğu ve vize ile yapılabilecek giriş sayısı kontrol edilmelidir.

 

Finlandiya

 

            Finlandiya, Schengen vizesi ile ziyaret edilebilecek ülkemizle de vize uygulaması anlaşması olan ülkelerden birisidir. Schengen vizesi kapsamında alınacak vize ile ülkeye 180 gün içerisinde maksimum 90 gün olmak üzere giriş çıkış yapmak mümkündür. 2014 yılında parmak izi veri uygulamasına geçildikten sonra kişilerin Schengen vize yenileme işlemleri elektronik olarak yapılabilmektedir.

 Finlandiya’ya Vize Alabilmek İçin Şartlar

 

            Finlandiya’ya gidebilmek için yapılan vize başvurularında öncelikle konsolosluktan randevu alınması gerekir. Randevuyu bireysel olarak alabileceğiniz gibi Finlandiya vizesi danışmanlık hizmetleri veren aracı kurumlar ile de alabilirsiniz. Kurumlar sizin adınıza randevu alma, başvuru yapma ve evrakları teslim etme gibi yetkilere sahiptir. Konsolosluğun bulunduğu ilde ikamet etmeyen kişiler için aracı firmalar büyük bir avantaj sağlamaktadır. Finlandiya’ya gidebilmek için alınacak vizenin başvuru formu online olarak doldurulmakta, diğer gerekli evraklar ise elden konsolosluğa teslim olmaktadır.

 

            Gerekli evraklar talep edilen vize tipine göre özelleşmekle birlikte genel evraklar güncel pasaport, 2 adet biyometrik (Schengen ölçülerine uygun) kullanılmamış fotoğraf, arkalı önlü kimlik fotokopisi, nüfus kayıt örneği, meslek ve çalışma durumunu gösterir belge, uçuş ve konaklama rezervasyon bilgileri, banka hesap bilgileri ve gideceğiniz ülkedeki süreci kapsayan sağlık sigortası ödemeleridir. Bunların haricinde özel bir ziyaret ya da iş için gittiğiniz durumlarda davetiye mektupları ve resmi makamlarca size verilen yetki yazısı gibi belgeler de konsolosluk tarafından Finlandiya vizesi başvurularında istenebilmektedir.

 

 

 İlk Schengen Başvurusu

 

            2014 tarihinden sonra Schengen almamış, yani sistemde kayıtlı parmak izi verisi olmayan kişiler de hem vizelerini almak için hem de sisteme parmak izlerini kaydettirebilmek için şahsi olarak başvuru yapmalıdır. Tercih edilecek vize tipi aynı zamanda ülkeye giriş amacını da belirler ve pasaport kontrol noktalarında yapılan kontroller açısından doğru vizeyi almak önemlidir. Vize türleri turistik vize, aile vizesi ve ticari vize olarak üçe ayrılmaktadır. Bu üç vize aynı zamanda kısa sürelidir ve en sık tercih edilen vizelerdir. Ülkede uzun süre kalmak, okula başlamak, çalışmak ya da oturum izni almak için uzun süreli vizeye başvurulmalı ve istenecek ekstra evraklar önceden hazırlanmalıdır.